Trainingsacteur - in trainingen en assessments
Marjolein Heyrmans
 : Mijn naam is voluit: Marjolein Roelofs Heyrmans. Ik heb dus 2 achternamen: Roelofs Heyrmans. Mijn familienaam komt van een zekere heer Heyrmans, een visser van ruim honderd jaar geleden, die de naam van zijn vrouw, 'Roelofs' ervoor kocht. Sindsdien is de naam die wordt doorgegeven:  'Roelofs Heyrmans'. Mooie naam hoor ik dikwijls, maar ook erg onhandig en lang. Daarom noem ik mezelf meestal Marjolein Heyrmans.
Mijn naam is voluit: Marjolein Roelofs Heyrmans. Ik heb dus 2 achternamen: Roelofs Heyrmans. Mijn familienaam komt van een zekere heer Heyrmans, een visser van ruim honderd jaar geleden, die de naam van zijn vrouw, 'Roelofs' ervoor kocht. Sindsdien is de naam die wordt doorgegeven: 'Roelofs Heyrmans'. Mooie naam hoor ik dikwijls, maar ook erg onhandig en lang. Daarom noem ik mezelf meestal Marjolein Heyrmans.
 
Ik heb mijn eerste HBO-opleiding gevolgd in Culemborg, aan de academie 'de Nijenburgh', richting personeelsmanagement. Een opleiding die zowel de zakelijke als sociale kant samenbrengt. 
Dat is tevens de rode draad gebleven in mijn werk: mensen ondersteunen in het duidelijk overbrengen van wat ze willen (de inhoud), met aandacht voor de relatie (het proces). 
In ben mijn loopbaan gestart als personeelsadviseur, in de vervoerssector.
 
Vanwege mijn toenemend interesse in hoe mensen met elkaar omgaan en de rol van communicatie daarin, ben ik mij vervolgens gaan bijscholen door het volgen van de HBO-lerarenopleiding Omgangskunde aan de hogeschool van Utrecht. Een prachtige opleiding die mij persoonlijk veel verdieping heeft gegeven in het leren over het omgaan met mezelf en anderen. Eén van de doelen is je bewust worden over jezelf en de effecten van jouw gedrag op anderen. Dit heeft de basis heeft gelegd voor het vak Trainingsacteur.
 
Na deze opleiding heb tevens de licentie gehaald als Gordon®communicatietrainer en geef ik communicatietraining op basis van de Gordon®Communicatiemethode (zie ook www.gordontraining.nl). 
De Gordon® methode geeft handvatten èn vaardigheden om effectiever te kunnen communiceren en handelen. 
Vanuit gelijkwaardigheid, vanuit de eigen waarden en behoeften zonder de ander en/of de relatie te schaden. 
 
In 2006 ben ik in aanraking gekomen met het vak van trainingsacteur. Het mooie van trainingsacteren is dat de kennis en ervaring bij elkaar komen in het doen. Het oefenen van het in de praktijk brengen van hetgeen je wil zeggen kan met behulp van een trainingsacteur zó dicht bij de werkelijkheid komen, dat het echt lijkt.  Ik vind het zo mooi om te zien hoe deelnemers aan een training de vaardigheden zich echt eigen kunnen maken. 
 
Ik ben ervan overtuigd dat je vooral leert door te doen.
Daarmee wordt die nieuwe theorie, die nieuwe vaardigheid echt iets van jou. 
Wat ik ook regelmatig hoor na een training is: 'die theorie had ik ook wel kunnen lezen in mijn syllabus, maar die simulaties/rollenspelen had ik niet willen missen'.
 
Trainingsacteur is een geweldig vak en ik kan al mijn werkervaring erin kwijt: mijn kennis die ik heb opgedaan bij bedrijven in mijn werk als personeelsadviseur, het coachen van managers, het adviseren van medewerkers, de kennis van didactiek en communicatie door mijn studie omgangskunde en niet te vergeten: mezelf!
 
De kracht van mij zit in mijn grote inlevingsvermogen in verschillende rollen, mijn vaardigheid om het leerdoel van de deelnemer(s) goed te kunnen spiegelen én om na een rollenspel goede feedback te kunnen geven in of uit de rol.  Ik vind het belangrijk dat deelnemers de mogelijkheid krijgen van een 'take two' om zo een succes-ervaring op te doen. Dáár ligt wat mij betreft het grootste leereffect! 
 
Informatie
Wil je een uitgebreid CV ontvangen met meer informatie over mijn achtergrond en ervaring, stuur een e-mail naarMarjolein.Heyrmans@efinco.vpweb.nl 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint